Flagowy model Mi 8 napędza ultrawydajny procesor Snapdragon 845, wspomagany aż 6 GB pamięci RAM. Selfie i zdjęcia z podwójnego aparatu tylnego, niesamowicie prezentują się na bezramkowym 6.21” ekranie Super AMOLED, a dwupasmowy GPS pozwala na jeszcze dokładniejsze wykorzystanie funkcji nawigacji.
Flagowy Xiaomi Mi 8 64 GB biały urzeka ekstrawaganckim designem. Swą smukłą, ultralekką konstrukcją, stworzoną z metalu i profilowanego szkła, dzięki któremu smartfon połyskuje w świetle. Front wypełnia przestronny wyświetlacz Super AMOLED 6,2” Full HD+, a tuż nad nim, w specjalnym wycięciu mieści się kamera selfie 20 Mpix. Z tyłu znajdziesz z kolei podwójny aparat wypełniony po brzegi funkcjami fotograficznymi. Mi 8 biały jest przy tym ultraszybki, responsywny i bezpieczny.
Nowoczesny design Mi 8 stanowi idealne połączenie piękna i funkcjonalności. Przedni i tylny panel jego wyjątkowo cienkiej i lekkiej obudowy wykonane zostały z bardzo wytrzymałego szkła i połączone elegancką, aluminiową (seria 7000) ramką. Zaokrąglone narożniki oraz wyprofilowane brzegi telefonu nie tylko doskonale się prezentują, ale także sprawiają, że świetnie leży w dłoni.
Przekątna wyświetlacza AMOLED wynosi aż 6.21 cala, co oznacza, że stanowi on 86.68% powierzchni przedniego panelu urządzenia. Dla porównania tradycyjny smartphone o gabarytach zbliżonych do Mi 8 mógłby pochwalić się jedynie 5,5 calowym ekranem. Oczywiście wielkość to nie jedyna zaleta wyświetlacza - dzięki wysokiej rozdzielczości, szerokiej palecie barw i bardzo wysokiemu kontrastowi jest w stanie zapewnić doskonały obraz zarówno w trakcie oglądania filmów, czy grania w najnowszeprodukcje, jak i podczas pracy z tekstem lub przeglądania stron internetowych.
Oprócz używanego standardowo w telefonach pasma L1, Mi 8 do określenia lokalizacji korzysta również z pasma L5 znajdującego zastosowanie głównie w przemyśle lotniczym. Dzięki temu jest w stanie wyjątkowo precyzyjnie wyznaczyć Twoje położenie. Przewaga dwuzakresowego modułu GPS nad tradycyjnym rozwiązaniem jest najbardziej widoczna na terenach zabudowanych.
Dzięki wykorzystaniu sztucznej inteligencji możesz nałożyć na portrety filtr imitujący oświetlenie studyjne np. symulujący promienie słońca padające zza liści drzew, delikatne światło letniego poranku, czy obraz w stylu starych filmów.
Technologia analizy obrazu w połączeniu z dużymi pikselami (1.8 μm) zapewniają wyraźne i jasne selfie. Dzięki udoskonalonej funkcji 3D Beautify do wykrycia postaci i zmniejszenia ostrości tła za nią wystarczy pojedynczy aparat wspierany sztuczną inteligencją. Teraz każde Twoje zdjęcie będzie wyglądało jakby zostało zrobione w profesjonalnym studio.
Procesor Snapdragon 845 jest kolejnym krokiem firmy Qualcomm w kierunku zapewnienia maksymalnej wydajności. Bez względu na o, czy akurat korzystasz z kilku uruchomionych jednocześnie aplikacji, czy toczysz bitwę z wymagającym przeciwnikiem w grze, zawsze możesz mieć pewność, że nic Cię nie spowolni.